mandag 23. september 2013

Trivselshelg med CF foreningen.

Vi har hatt en helt strålende helg i vakre Ulvik med de helt enestående menneskene i CF foreningen i helgen! CF eller Cystisk Fibrose foreningen er en forening for de med CF og pårørende. Som flere vet har begge barna våre denne sykdommen og siden det er knappe 300 personer i Norge med samme sykdom er det utrolig godt å ha en forening å gå til når vi trenger hjelp eller trøst. For oss gjorde foreningen d lettere p takle at barna våre er syke og det har og gitt oss venner for livet. Foreningen er delt opp i 4 regioner. Region Midt, Sør/Øst, Vest og Nord. Vi hører til Region Vest som vi synes er helt fantastisk!
En gang i året arrangeres det en trivselshelg i foreningen som vi alltid er med på. Det gir oss minner for livet, erfaringer fra andre og ikke minst venner som er i samme situasjon for oss. Hver region har hver sin tur og det gir oss muligheten til å komme enda nærere hverandre og vi får en tilhørighet i foreningen.
Hvem som helst kan være medlem i foreningen og hvert medlem gir foreningen støtte.
Gå gjerne inn på http://cfnorge.no/ og bli medlem i dag. Det betyr uendelig mye for alle om akkurat du vil støtte oss!

I hvert fall!! Dette innlegget handler i grunn om turen vi hadde i helgen så får fortsette der :)

I år gikk som sagt turen til vakre Ulvik hvor vi bodde på Brakanes Hotell. En nydelig plass med helt fantastisk natur.
Vi koste oss fra vi kom til vi dro og vi skulle gjerne ønske helgen varte enda litt lenger!
Da vi ankom fredag ettermiddag var det først å møtes for å høre et foredrag. Det må alltid litt faglig til på disse turene og det er alltid noe spennende og noe mindre spennende. Ikke lett å variere i for stor grad. Skal ikke gå inn på foredragene, men det var interessant og spennende og se hva som skjer fremover.

Lørdag ut på dagen var det å ta turen til Hardanger Basecamp for å utfordre både hjerne og ferdigheter! Vi skulle gjette hvilket dyr som hører til hvilket dyrespor, hva soppene heter og om de er spiselig eller dødelig, hvilket blad hører til hvilket tre mm, smake på noe siruplignende og gjette hva dette var laget av. Det var overraskende godt og det mest overraskende var at det ene var fra furutrær og det andre fra løvetann! Hvem hadde trodd at naturen smaker så godt!?! Ann Helèn likte det veldig godt også. Vi fikk også pannekaker med forskjellig sukker også fra naturen. Spennende smaker!
Vi kastet på blikkbokser, kastet pinner i nett (der var jeg best på mitt lag ;) Skryte skryte!!) Kaste en slags pil og bue. Kompliserte greier, men artig å prøve :)
Vi var også i en Tunnel/hule som var gravd ut for over 100 år siden og fikk historien av den når vi var inni der. Der inne skulle vi også tenne ild med flintstål og vi hadde 2 min på oss. Og igjen var jeg best på min gruppe ;) Bedre enn Espen tom så jeg er klar for å lage bål i skauen med flintstål nå ;) hehe...


Været var ikke så bra i helgen, men vi holdt oss tørre på turen og tror det var mer opplett enn regn de timene vi var der heldigvis. Om det ikke var periodene med opplett som ga oss så godt humør så var det garantert verdens beste gjeng som skapte humøret :)


En "kone" i tunellen.


Lørdag kveld ble det disco i underetasjen som barna EEELSKET!! Ann Helèn var helt i hundre mens Sebastian sov da ;) Han får nok mer med seg om noen år!
Alle barna som var våken på den tiden ble spandert drink på også til deres store begeistring! De var en gjeng på hele 10 barn som rulet hotellet og var i lykkerus store deler av helgen og især lørdag kveld! Kl 23 var morroa over og alle måtte i seng, men tror samtlige sovnet før de traff puten og da med et smil om munnen!

Søndag var det hjem igjen dessverre, men helgen har gitt oss minner for livet og Ann Helèn gledet seg stort til å fortelle alle i klassen om helgen sin!

Det er gjerne ikke så kult å ha CF siden "ingen andre" har det, men en gang i året (disse turene) er det rett og slett suuuuuper kult å ha CF! Uten CF hadde vi ikke fått blitt kjent med disse fantastiske menneskene og Ann Helèn og Sebastin vil få venner livet ut som de vil støtte hverandre når ingen andre skjønner hvordan de har det.

Nå gleder vi oss allerede til neste år og ny tur!!

Tusen takk for en minneverdig helg alle som var med! Dere er unike alle sammen og betyr alt for oss :)


Pannekaker med helt naturlig sukker ;)

Smaker på Løvetann i sirup/gele form
Overraskende godt

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vi hadde litt av en tur :)
Gleder oss til neste år, men vi klarer vel å treffes en gang før den tid!

Hils alle dine.
Klem fra Mollisene

Cathinka sa...

Ja, vi må nå klare å treffes før det har gått et helt år! Alltid kjekt å være med dere :)

Hils masse til alle dine også :)