mandag 22. august 2011

Nybakt brød med brunost!!!

Sikkert flere som har sett reklamen som gikk på tv for sikkert mangen herrens år siden om pålegget Hapå.
Der baker en dame et deilig brød og roper at nå er det mat. Ingen som kommer, men når hun roper "Nybakt brød med Hapå!" Så kommer de vrimlende! Tenker ofte på denne reklamen når jeg snakker om nybakt brød, men hapå synes jeg absolutt ikke er et godt pålegg så å si det for meg blir fullstendig feil så her i heimen blir det "Nybakt brød med brunost!" ;)

Jeg liker å bake og bakelysten detter over meg i tide og utide og i dag så kom den over meg gitt!
Hentet snuppa i barnehagen etter at vi hadde vært hos fysio med Sebastian. Vi var hjemme i 15 tiden og da lagde snuppa og jeg en brød deig!
Prøvde en ny oppskrift som jeg fant på Grovbakst melblanding pakken. Super enkel og mmmmmm ;)

Jeg brukte basisoppskriften for jeg hadde ikke surmelk.

Grovbrød:

1pk grovbakstmel (1kg)
6dl vann
1pk tørrgjær
3ss matolje (f.eks rapsolje)
2ts salt

Løs opp gjæren i lunkent vann.
Tilsett resten av ingrediensene og elt godt.
(i kjøkkenmaskin krafting elting i minimum 7 min, for hånd noe lenger)
Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 min.
(eller spis middag som vi gjorde. Da glemmer du at du venter på noe. Tips til dere som ikke har tålmodighet ;) )

Nå kan du lage enten brød eller rundstykker. Det blir to brød av deigen.
La det etterheve på et lunt sted i 40-45 min.
Nå er det på tide å ta oppvasken ;)

Stek brødene på nederste rille i forvarmet oven på 200-225grader i ca 45 min.
Rundstykker stekes i midterste rille i 10-15 min.
Avkjøles på rist og så nyyyyt :)



Bon apetitt :)

1 kommentar:

Siv...-med enkel v sa...

Mmm...det er så godt med hjemmebakt brød :-) Men jeg er litt sløv og bruker de ferdige melposene da, men blir mye bedre enn ferdig brød for det :-)