søndag 22. februar 2009

Her skjer det mye..

På onsdag(18.02) var vi på årkontroll med Ann Helén. Det ble en lang dag kan man si.
Espen var ikke hjemme da han skulle på AC/DC konsert i Oslo på kvelden.
Dagen startet med å dra opp på barneklinikken for å ta blodprøver. Ann Helén måtte komme fastende til de prøvene så vi kledde bare på oss og dro opp. Etter å ha ventet en time spurte eg om d ville ta lang tid siden Ann Helén ikke hadde spist noe enda. (Vi var der ca 8.15)
Det virket egentlig som de hadde glemt oss og det tok enda litt tid før det endelig kom noen med papirene vi skulle ta med videre til laboratoriet for prøvene. Rundt kl 10 var vi endelig ferdig!! og vi gikk til bilen og Ann Helén fikk endelig noe mat. Da var hun ganske sulten kan man si. Og trøtt. Så hun slukte i seg litt mat før hun sovnet. Vi dro for å hente mamma som skulle være med oss på resten av kontrollen. Kjempe glad for at hun ble med:)
Kl 12 skulle vi til sosionomen for å snakke med henne. Fikk litt papirer og snakket om løst og fast.
Kl.12.3o - fysioterapaut. Der fikk Ann Helén medisin og vi trente litt med henne. Hun begynte da å bli trøtt så hun var ikke så samarbeidsvillig med medisineringen, men vi fikk litt forskjellige tips om hvordan vi kan få i henne medisinen og hvordan hun kan trene.
Kl.13.30 var det legebesøk. Der ble hun veid og målt(8425gr og 75,3cm lang). Han lyttet og kjente på henne og alt virket bra. Fikk legeerklæring på medisinene siden vi skal på ferie snart og fikk resept på kreon kapsler som vi skal begynne med nå etter hvert. Skal først øke kreon frøene og se hvordan det går før vi begynner med en halv kapsel til hvert måltid istedenfor.
Kl.14 snakket vi med en ernæringsfysiolog om maten til Ann Helén. Gikk igjennom hva hun sånn ca får å spise på en dag og det virket helt fint:) Fikk og litt tips om hva som kan være lurt å ha i maten av fett. Vitaproduktene er bra og rapsolje bla.
Sist men ikke minst måtte hun ta denne spyttprøven(ekspektralprøve som det heter på legespråket) Dette blir gjort ved å ta en slange litt ned i halsen som suger opp slim/spytt. Dette blir dyrket for å se hvilke bakterier som befinner seg der. Dette synes Ann Helén aldri er noe gøy, men heldgivis går det fort.
Må igjen si at jeg er kjempe glad for at mamma ble med for det var en slitsom dag. Frem og tilbake alle veier med ei jente som også blir sliten etterhvert. Ann Helén som som en stein i bilen på vei hjem. Turen hjem tok veldig lang tid pga kø så hun sov i over 1 time heldigvis. Jeg måtte på jobb så moren til Espen kom hjem til oss for å passe henne til jeg var ferdig på jobb.

Det er så godt å ha gode besteforeldre som stiller opp når vi trenger de:)

På fredag var det karneval i barnehagen til Ann Helén og hun var en søt liten kanin:)
Men desverre fikk hun feber tidlig på formiddagen så jeg hentet henne i 12 tiden. Hun hadde fått med seg det viktigste av karnevalet ihvertfall:)
Feberen ga seg heldigvis på ettermiddagen etter hun hadde hatt seg en god lur, men hun har vært veldig urolig hele helgen. Vært veldig brelete og har hatt lite matlyst. Har og vært tett i nesen. Og et par tenner har kommet frem så tror nok det er dette som har ødelagt helgen litt for henne. Stakkers. Får vondt av lille skatten min når hun ikke har det helt bra. Får håpe hun er i bedre humør i morgen.

På lørdag var vi hos mamma og pappa på kvelden får å feire mamma sin 50års dag. Fikk da pinnekjøtt:D Deilig!
Sessan hadde kommet på overraskelsesbesøk og hun klarte å skremme vettet av meg på jobben tidligere på dagen:P
Det ble en kjempe koselig kveld med masse god mat og Ann Helén sov over hos mormor og morfar. Hun hadde vært roligere den natten enn natten før heldigvis.
Tror hun hadde kost seg masse der ihvertfall. Hun ble bare eksremt sutrete da jeg kom i 14 tiden i dag. Bare breling og ville alt og ingenting. Nina fikk til slutt lagt henne i 15 tiden og da sov hun i 1,5 time ca og det tror jeg gjorde godt. Er ikke bare bare å ikke være helt pigg.
Etter hun våknet og hadde fått i seg mat ble hun i strålende humør heldigvis. Vi lekte og koste oss en stund før vi dro hjem til pappsen som hadde stelt hjemme;) Der fortsatte det gode humøret til hun skulle i seng. Tok litt tid før hun sovnet i kveld. Måtte ty til en flaske med melk etter hun hadde fått nesedråper. Krysser fingrene for at natten blir god!


Masse gratulerer med overstått til mamma og pappa med 50års dagene til dere begge!

Ingen kommentarer: