onsdag 5. desember 2012

5 år og full fest!

Det er ikke bare bare å bli 5 år! 5åringer går i 5 års gruppe i barnehagen og er de eldste i barnehagen! De får gjøre mye kjekt som de andre ikke får lov til og det beste (vil jeg påstå utifra min datters iver) er å få sitte på "det andre rommet" når de spiser UTEN en voksen der!
På avdelingen til min datter er det to rom som er delt med en vegg med vinduer. På hovedrommet er det bord og stoler til alle så de kan spise der, men inne på "det andre rommet"- lekerommet er det et lavere bord og stoler hvor 5 åringene får sitte og spise bla. frokosten. Som oftest er det ikke en voksen der, men de følger så klart godt med på de likevel. Dette er veldig stort for 5 åringene og de vet at om de ikke sitter ordentlig så får de ikke sitte der inne!
Andre ting de får gjøre er å gå masse på tur hver uke! Enten i nærmiljøet eller "i skogen" som er på Stend hvor de da må ta bussen for å komme til! Stor stas uansett vær nesten ;)
De er på litt flere utflukter også enn de som er yngre og det største nå i desember er at 5 åringene skal gå i Lucia tog 13 desember! De kan alt sangen utenat og de øver iherdig på å gå etter hverandre når de er ute og leker.
Min datter gleder seg voldsomt til Lucia dagen kommer! Nå har de sett på 5 åringene år etter år som har gått i Lucia tog og ENDELIG er det deres tur! Lussekattene er også bakt så nå gjenstår det bare at dagen skal komme.

Men for å komme til saken i dette innlegget!
Ann Helèn hadde bursdag i november hun! Dagen hun hadde ventet på sååå lenge og som kom og gikk i en fei!
Dagen ble feiret 3 dager til ende. Først ut var barnebesøket hvor det var 13 barn i hus og hvor temaet ble "Barnas supershow" Vi hadde forberedt oss lenge og planlagt opp og ned og hit og dit om hvordan dette skulle gjøres! Men å la barna bestemme HELT selv tillot vi ikke! hehe... Ann Helèn fikk dele ut maten til alle, hun ga dem instrukser om hva som skjedde etter hvert og hun var med i et trylleshow som ble en stor suksess!
Her var det super disco, pakkelek, konkurranse hvor to voksne konkurrerte om å finne skatten, trylleshow og dagen ble avsluttet med kino i stuen mens Espen lagde ballonghatter til alle.
Ann Helèn var storfornøyd med dagen og alle gjestene gikk fra besøket med et smil om munnen, glowsticks i hånden og ballonghatt på hodet ;)











Trylleshow med et forsvinningsnummer!


Stor begeistring blandt publikum...                                      

 Titt tei!


Taperen må i TAPERDUSJEN!!!
Taperdusjen ble 13 sprøyter med saft i som barna sprutet på taperen samtidig! Dødsgøy!!! ;)

Disco med glowsticks.

Kino hvor "Barnas supershow vises som en perfekt avslutning på dagen.


Om søndagen stod familiebesøk for tur! Igjen masse gaver og deilige kaker og trylleshowet måtte igjen vises!
På selve dagen ble hun først feiret i barnehagen med krone, gelè, sang og "raketter" og hjemme fikk vi besøk av farmoren og min kusine med barna hvor showet atter en gang ble vist frem! Espen og Ann Helèn blir ikke lei for å si det sånn ;)
Det ble også tid til kaker denne dagen også. Masse rester som måtte spises opp ;)

Vi har nå en stolt 5 åring i hus som gleder seg såååå masse til 6 års dagen sin ;) Bursdager er GØY! :)

Ingen kommentarer: